Висококваліфіковані іммігранти – пріоритет для Британії після Brexit

Про те, що міграційна політика уряду Сполученого Королівства буде кардинальним чином змінена, нещодавно заявила прем’єр країни Тереза Мей.

Тереза Мэй

Основним напрямком трудової міграції за словами Мей в найближчому майбутньому, буде значне розширення можливостей для висококваліфікованих фахівців незалежно від країни, з якої вони прибули. Сьогодні великими преференціями на вакантні робочі місця користуються, перш за все, фахівці з країн Євросоюзу, але вже через кілька місяців ситуація кардинально зміниться.

«Це буде система, що базується на кваліфікації, коли значення буде мати професійну майстерність працівників, а не те, звідки вони приїхали», – підкреслила прем’єр-міністр Тереза Мей.

Планується, що нове законодавство буде розроблено і прийнято вже в наступному році. На думку членів консультативного комітету з міграції, який розробляє рекомендації для уряду, після Brexit Великобританія не повинна віддавати які-небудь переваг мігрантам з країн ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про ініціативи британських парламентаріїв надати можливість для студентів, вчених і кваліфікованих фахівців зробити міграцію більш простий і довгостроковій.

Джерело: www.eurabota.ua

09.10.2018