В Україні виріс рівень зарплат, але рівень життя – навряд чи

За інформацією Державної служби статистики, у порівнянні з серпнем 2017 року, реальна заробітна плата в Україні зросла на 26 відсотків.

Номінальна середня заробітна плата штатних працівників підприємств, установ і організацій у серпні цього року становила майже 9 тисяч гривень. Цей показник на 26 відсотків більше, ніж у минулорічному серпні.

Серед лідируючих областей знаходяться Полтавська, Тернопільська та Вінницька область. Зростання заробітних плат у них склав близько 30 відсотків. Мінімальний приріст зафіксовано в Чернівецькій області (23 відсотки).

У більшості областей зарплати знаходяться в межах від 7 до 9 тисяч гривень. У столиці, традиційно можна заробити набагато більше – близько 14 тисяч гривень.

соотношение роста зарплаты с уровнем жизни

Незважаючи на позитивну динаміку звітів статистики, рівень життя, купівельна спроможність українських громадян постійно знижуються. На це впливають безліч чинників, насамперед зростання цін на продукти, товари і послуги. Все це в цілому нівелює збільшення номінальної зарплати. У такій ситуації українці масово виїжджають в інші країни з метою працевлаштування, оскільки влада не створює умови, щоб рівень оплати праці був оптимальним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про плани українського уряду починати вирішувати питання кардинального підвищення заробітних плат до 15 тисяч гривень.

Джерело: www.eurabota.ua

09.10.2018