Робота в Тель-Авіві

Рішення виїхати жити та працювати за кордон прийнято. Проведена ретельна оцінка плюсів і мінусів. Для переїзду обраний Ізраїль. Але як обрати місто для життя? У цій статті будуть описані правила працевлаштування, що являє собою робота в Тель-Авіві, умови та вимоги для претендентів і які професії затребувані. А також буде порушена тема вартості життя в Тель-Авіві, і на які зарплати отримують наші співвітчизники.

Тель-Авив фото

Пошук роботи в Тель-Авіві

Тель-Авів –велике місто, по чисельності населення перевершує тільки Єрусалим, з розвиненою соціальною і транспортною інфраструктурою.

Він знаходиться на лідируючих позиціях в культурній та економічній життя в країні. Рівень злочинності тут один з найнижчих, почасти завдяки муніципальним органам влади, які пильно стежать за тим, щоб не порушувались закони. Це робить Тель-Авів привабливим місцем для життя і роботи.

Легально працевлаштуватися в цьому місці можна після відкриття в посольстві або консульстві робочої візи в Ізраїль, що дасть можливість спокійно налагодити життя в цій країні. До речі, роботодавці часто особисто зацікавлені в тому, щоб у них працювали іноземці, так що з отриманням візи, найчастіше, вони готові допомогти.

Також, при міграції, популярним методом легалізації в цій країні є отримання ізраїльського статусу біженця. Або, при наявності предків євреїв, можна спробувати отримати громадянство. У такому разі репатріант отримує всі права нарівні з корінним населенням Ізраїлю.

Знайти роботу в Тель-Авіві іноземцям, вихідцям з країн СНД, може допомогти численна російськомовна діаспора, яка живе в цьому місті. Це може виявитися дуже до речі на початковому етапі, після переїзду в Ізраїль. Не дивлячись на те, що для виконання висококваліфікованої роботи, та роботи, пов’язаної безпосередньо з спілкуванням з клієнтом іврит необхідний, деякий період можна обійтися без нього. Іврит мова складний і часу на його вивчення доведеться витратити багато, а в процесі вивчення іноземці часто працюють на менш високооплачуваних посадах, на які можна влаштуватися без знання цієї мови.

Зверніть увагу, що крім івриту може знадобитися арабська, так як майже 10% жителів Тель-Авіва – араби. І, звичайно, без знання англійської в сучасному світі не обійтися.

Вакансії в Тель-Авіві

Тель-Авив фото

Показники річної зарплати в Ізраїлі стабільно тримається у світовому топі. Оплата праці працівників у цій країні стартує з 1400 доларів в місяць. А середня зарплата в Тель-Авіві становить близько 3000 доларів, або майже 5500 шекелів на місяць.

У цьому місті розвинена сфера інформаційних технологій, велика кількість підприємств, що займаються текстильним виробництвом, багато хімічних лабораторій, а так само розташована фінансова біржа, що успішно реалізувати свій трудовий потенціал можна в будь-якому з цих напрямків. Завжди можна знайти роботу на фабриці або заводі, а так само сезонну роботу на фермах і сільськогосподарських фірмах.

Так як Тель-Авів розташований на середземноморському узбережжі, а так само є великим туристичним центром, робота в готелях Тель-Авіва користується постійним попитом. Наприклад, робота покоївки в Тель-Авіві оплачується на рівні 1600 доларів в місяць. Робота в Тель-Авіві для жінок рясніє вакансіями доглядальниць, помічниць по господарству. Дещо окремо стоїть робота нянею в Тель-Авіві. Це відбувається з-за того, що вимог до кандидата на цю роботу більше, але і зарплата, відповідно, вище.

Безумовно, у сфері обслуговування найчастіше потрібні жінки, проте і чоловіки зможуть знайти собі роботу в цьому районі країни. Швидко росте і розвивається місто може похвалитися великою кількістю будівництв.

Робота в Тель-Авіві для чоловіків найчастіше передбачає наступні вакансії:
  • Будівельник
  • Маляр
  • Штукатур
  • Різноробочий

Для виконання таких робіт місцеві компанії приймають наших співвітчизників з полюванням, адже українці славляться своєю працьовитістю та вмінням якісно виконувати завдання в поставлений термін і не претендують на найвищу оплату.

Якщо розглядати більш кваліфіковану роботу, то ситуація складніша. Якщо робота офіціантом в Тель-Авіві хоч і вимагає знання мови, але може бути виконана якісно і без додаткових навичок співробітника, то, наприклад, для того, щоб працювати в медичній галузі необхідно пройти додаткове навчання і отримати лікарську ліцензію. А це займає до півтора років. Конкуренція на ринку кваліфікованої роботи так само висока, тому для того, щоб отримати таку посаду необхідно володіти такими знаннями і вміннями, які будуть вигідно відрізняти вас від інших претендентів.

Тель-Авівський університет один з найбільших учбових центрів країни. У процесі одержання документа про освіту багато учні знаходяться в пошуку роботи для студентів в Тель-Авіві. Природно, за майбутньою спеціальністю влаштуватися не просто, проте на старших курсах проходячи практику на підприємствах, налагоджуються контакти з роботодавцями для більш простого працевлаштування після закінчення навчання у Вузі.

Вартість життя в Тель-Авіві

Тель-Авів не дешевий для життя місто. Орендувати квартиру в спальному районі буде коштувати 1000 доларів на місяць. До цієї суми треба додати ще близько 250 доларів на оплату комунальних послуг. Транспорт може вийняти з кишені до 150 доларів. На їжу, з розрахунку на двох чоловік, доведеться в місяць відкласти ще 600 доларів. Розважитися в Тель-Авіві може обійтися близько 800 доларів на місяць.

Тим не менш, заробітні плати, які отримують люди в цьому місті, цілком перекривають видаткову частину. Так що жити і працювати в Тель-Авіві вигідно і комфортно.

Пропонуємо до перегляду відео про те, скільки необхідно грошей для життя в Ізраїлі.