Сполучене Королівство: кадровий голод починає посилюватися

Наслідки виходу Великобританії зі складу Європейського Союзу особливо почали проявлятися в 2017 році. Якщо до початку переговорів, які пов’язані з виходом з ЄС, у багатьох бізнесменів і співробітників ще залишалася примарна надія, то друга половина року ці туманні перспективи розвіяла остаточно і безповоротно.

В першу чергу це відбилося на ринку праці Великобританії, оскільки багато робітників з континентальної Європи по закінченню строкового контракту не стали їх продовжувати, почався масовий вихід робочої сили. Одночасно, потік фахівців з Європейського Союзу почав зменшуватися, українським фахівцям тут відкриваються великі можливості працевлаштування.возможность трудоустройства в Британии

Керівництво готельних фірм побоюється, що їм, можливо, доведеться скорочувати працівників, а в гіршому випадку, закривати окремі готелі, які буде просто не вигідно утримувати. Інженерні та виробничі компанії серйозно розглядають можливість переїзду за кордон, щоб мати можливість знайти фахівців, яких вони потребують, у першу чергу від такої ситуації потерпають британські працівники.

Зайнятість у Великобританії в даний час близька до рекордно високого рівня, а безробіття знаходиться на сорокарічному мінімумі, що ускладнює пошук персоналу для компаній, в якому вони потребують. Недавнє опитування роботодавців показало, що 48% вже відчувають труднощі або нестачу робочої сили.