Молоді українці можуть подавати заявки за канадською програмою обміну

Громадяни 34 країн в тому числі України мають реальну можливість працевлаштуватися в Канаді за програмою International Experience Canada (IEC).

Через IEC молоді люди, яким від 18 до 35 років, можуть приїхати на роботу в Канаду за трьома програмами:

  • Working Holiday;
  • Young Professionals;
  • International Co-op Internship.

Подача заявки на працевлаштування здійснюється за моделлю вираження зацікавленості (Expression of Interest). Щоб потрапити в пул претендентів, яким можуть надіслати дозвіл на роботу, необхідно заповнити відповідну форму. Все залежить з якої країни претендент подає заявку, оскільки кожна країна має певні для неї канадським урядом категорії дозволів на роботу. Наприклад, українські громадяни мають можливість подати заявку на всі три програми отримання дозволу на роботу, кожна має свої особливості. Наприклад, щоб подати заявку на програму Young Professionals необхідно мати підписаний лист з пропозицією про працевлаштування або трудовий договір з канадським роботодавцем. Головною умовою договору – він повинен бути спрямований на підвищення професійного рівня заявника.

Нагадаємо, 12 грудня відбувся черговий відбір за програмою уряду Канади Express Entry. За результатами відбору випущено 3900 запрошень іноземним громадянам для оформлення заявки на постійне місце проживання.

Джерело: www.eurabota.ua

19.12.2018