На британських фермах гостра нестача робочих-мігрантів

Майкл Гоув був активним пропагандистом Брексита, але, будучи міністром, відповідальним за сільське господарство, тепер він хоче, щоб іноземні сільські працівники залишилися працювати в країні, повідомляє Bloomberg.

работа на британских фермах

Це може здатися дивною позицією, враховуючи його роль у референдумі 2016 року, коли імміграція була головною причиною для кампанії з Брекситу. Але тепер він перебуває у важкій ситуації, тому що мігранти з ЄС вже тікають і піддали ризику галузь.

Минулого тижня він виклав плани з надання спеціальних імміграційних правил для тих британських ферм, які покладаються на трудящих-мігрантів, щоб вони залишалися прибутковими, після виходу Великобританії з ЄС. Його відділ почне консультації в найближчі тижні по субсидіях сільського господарства після Брексита, які будуть включати перехідний період для фінансування та праці.

Ключове завдання – збереження фермерської галузі, яка генерує більше 110 мільярдів фунтів (125 мільярдів доларів) в рік і наймає одного з восьми чоловік у Великобританії, але вже втратила робітників після референдуму.

“По мірі того, як ми готуємося до остаточного виходу з ЄС і припинення вільного пересування, нам необхідно враховувати потреби сільського господарства. В даний час сільське господарство залежить від доступу робочої сили з-за кордону – як сезонного, так і більш постійною”, сказав він.

“Консультативний документ надасть фермерам менш бюрократичну і більш гнучку систему оплати субсидій, ніж той, який в даний час існує”, сказав Майкл Гоув.

Джерело bloomberg.com

01.03.2018