Більше ніж 57% автомобільних заводів у Польщі приймають на роботу українців

Згідно з доповіддю Exact Systems “MotoBarometr 2018” більше ніж 57% автомобільних заводів у Польщі надають роботу громадянам України, а в Німеччині кожен п’ятий автомобільний завод планує наймати українців на роботу.

«Нам потрібно більше рук до праці. Майже 2 з 3-х заводів в Польщі планують в найближчі місяці зростання зайнятості на 19%. Більше ніж 98% польських роботодавців, повідомили про попит на працівників у виробництві. Динамічний розвиток моторизації спостерігається і в інших країнах ЄС, де спостерігаються найвищі темпи зростання виробництва та найвищий попит на працівників. Близько 86% угорських роботодавців в галузі автомобільного виробництва заявили про, те що будуть наймати на роботу українців. Крім цього керівники автомобільних заводів з Румунії та Словаччини, а також і Чехії говорять про зростання зайнятості», – каже Яцек Обпала, член ради Exact Systems.

Опитування показало, що 63% автомобільних компаній з Польщі припускають збільшення кількості робочих місць у найближчі місяці. Майже половина компаній скаржаться на відсутність персоналу з вищою освітою.

Як показало дослідження”MotoBarometru 2018 “кращий спосіб вирішити проблему із нехваткою кваліфікованих працівників на автозаводах є запуск автомобільних професійних шкіл при заводах, які б могли навчити майбутніх працівників.

Опитування проводилось з використанням телефонних інтерв’ю (CATI), онлайн опитувань та окремих анкет з квітня по липень 2018 року.

Джерело: www.eurabota.ua

21.12.2018