Угоду про «Відкрите небо» між Україною та ЄС – названі остаточні терміни підписання

Підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС планується відразу після остаточного виходу з організації Сполученого Королівства, повідомляє УНІАН.

соглашение об открытом неме между Украиной и ЕС

Цей документ важливий як для українських авіаперевізників, так і для європейських авіакомпаній. Після вступу в силу цієї угоди компанії, які займаються пасажирськими авіаперевезеннями, зможуть працювати без жодних обмежень у повітряних просторах Євросоюзу та України.

Цей і інші питання співпраці були розглянуті на засіданні комісії «Транспортний діалог Україна-ЄС», який проходив 19-20 лютого.

Розглядалася та обговорювалася транспортна стратегія 2030, розширення європейської транспортної мережі TEN-T і розвиток транспортних коридорів.

Угоду про «Відкрите небо» – важливий для України документ, який обговорюється на переговорах з відповідними структурами ЄС вже протягом декількох років. Найбільшою перешкодою став неврегульоване питання щодо Гібралтару між Великобританією і Іспанією. Його актуалізація сталася після того, як британці на референдумі проголосували за вихід з Європейського Союзу.

Це питання обговорюється вже більше трьох років, з червня 2014 року, оскільки Україна не може самостійно приймати рішення з цього питання в односторонньому порядку, але в найближчому майбутньому цей бар’єр буде остаточно знята.

Джерело eurabota.ua

01.03.2018