Кваліфіковані фахівці не отримали робочі візи у Великобританію

1600 висококваліфікованих фахівців не змогли отримати робочу візу до Великобританії в період з грудня 2017 по березень 2018 року.

Инженер фото

Інженери, IT-спеціалісти, технічні працівники, медики і вчителі, яким були запропоновані робочі місця в Сполученому Королівстві, за підсумками останнього місяця минулого року та першого кварталу цього року не змогли отримати робочі візи.

У ці місяці міністерство внутрішніх справ несподівано отримало кількість заявок від роботодавців, які пропонують робочі місця для фахівців з країн не членів Євросоюзу, що набагато перевищувало середні показники, тому багатьом претендентам довелося відмовити. Причина в тому, що число заявок на візи Tier 2 перевищило ліміт, який видається на один місяць і становить близько 1600 віз. Така ситуація спостерігається вперше з червня 2015 року.

Критики встановлених обмежень стверджують, що така імміграційна політика справляє негативний вплив на розвиток високотехнологічного сектору економіки, оскільки в країні спостерігається постійна нестача фахівців цього напрямку.

Доктор Сара Мейн, виконавчий директор Компанії Case, яка працює в області науки і технології заявила, що вакансії у високотехнологічних секторах економіки повинні бути звільнені від візових обмежень, щоб компенсувати брак кваліфікованих працівників.

У той же час в уряді наполягають на тому, щоб роботодавці в першу чергу шукали фахівців у Великобританії, а потім вже в інших країнах.

Джерело: www.eurabota.ua