Зростання економіки Великобританії сповільнилося

За підсумками першого кварталу зростання економіки Сполученого Королівства Великобританії сповільнилося набагато більше, ніж прогнозувалося, згідно з даними Британського статистичного бюро.

Великобритания фото

Нещодавно опубліковані статистичні дані, які підводять підсумки економічного розвитку Великобританії за перші три місяці цього року показують, що темпи зростання економіки країни найнижчі за останні шість років, починаючи з кінця 2012 року. У першому кварталі 2018 року приріст склав лише 0,1%.

У четвертому кварталі минулого року економічне зростання було набагато більше – 0,4%.

Прес-секретар прем’єр-міністра Великобританії зазначив, що показники внутрішнього валового продукту «дійсно розчаровують», але уряд не зупиняється і вкладає мільярди фунтів стерлінгів в розвиток інфраструктури та економіки.

«Сьогодні числа явно розчаровують, але фундамент нашої економіки дуже міцний. Вона зростала щороку, починаючи з 2010 року, а рівень безробіття знаходиться на сорокарічному мінімум», – сказав прес-секретар.

Він висловив упевненість, що до спаду невизначеність, яка пов’язана з процесом виходу Великобританії з Європейського союзу, відношення не має.

Джерело: www.eurabota.ua