В ЄС вводяться нові правила регулювання конфіденційних даних

Починаючи з 25 травня 2018 року, співробітник, що працює в одній з країн-членів Євросоюзу, може запитати у роботодавця всі дані про себе, включаючи інформацію з особистого листування.

Згідно з новим законом Європейського союзу, співробітник може отримати дані про себе у роботодавця. На збір всієї інформації відводиться 30 днів, у перелік входить: електронні листи, огляди продуктивності, інтерв’ю співбесіди при прийомі на роботу, відомості про зарплату, дисциплінарні стягнення.

Электронные письма фото

На думку багатьох експертів, це може коштувати компаніям десятки тисяч євро, оскільки цей процес вимагає багато робочого часу спеціальних співробітників, яке має бути сплачене.

При цьому компанія не може на запит однієї людини включати дані, що зачіпають особисту інформацію, що стосується іншої людини. Це означає, що вся інформація повинна бути ретельно відфільтрована і відредагована.

Нові правила вводяться з метою вирішення трудових конфліктів, щоб зібрати всі необхідні дані для судового процесу, якщо до нього дійде. При цьому немає причин, за якими будь-який співробітник, навіть не планує подавати до суду, не може затребувати дані про себе, які є у роботодавця. Крім цього, такі запити можуть бути використані активістами для покарання керівника і навіть призвести до банкрутства фірми.

Джерело: www.eurabota.ua