Безробіття в Харкові і області повільно знижується

За підсумками першого півріччя 2018 року рівень безробіття в Харкові і Харківській області один з найнижчих серед регіонів України, при цьому за рік кількість безробітних повільно, але впевнено зменшується.

Юрий Шпарага фото

Згідно з інформацією, яку озвучив директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага, це «вже другий рік поспіль область має найнижчий рівень безробіття, який у першому півріччі склав 6 відсотків». За словами чиновника, ринок праці області поступово виходить із затяжної кризи. На сьогоднішній день середня зарплата в області становить 7 тисяч гривень.

Як повідомили в обласній службі зайнятості, статус безробітного в першому півріччі мали майже 44 тисячі громадян, що на 5 тисяч менше аналогічного періоду минулого року. При цьому роботодавці області оформили понад 46 тисяч вакансій, дві третини з яких припадає на робітничі професії. Заробітну плату роботодавці пропонували на рівні 5 тисяч гривень. По всій імовірності, це може пояснити той факт, що при такому великому пропозиції робочих місць працевлаштовуються лише трохи більше 17 тисяч чоловік.

В обласному центрі зайнятості зазначили, що найбільш часто шукають роботу представники таких професій: оператори котелень, продавці, охоронці, водії, бухгалтери, менеджери, директори підприємств.

Джерело: www.eurabota.ua