Брексит коштував Великобританії 350 млн фунтів стерлінгів на тиждень

Експерти Financial Times порахували щотижневу вартість Brexit. Як зазначає британська щоденна газета, сьогодні, приблизно через 18 місяців після оспорюваного референдуму, ВВП Великобританії на 1% нижче того, що було б, якби англійці мали прямо протилежне. Це скорочення становить 350 мільйонів фунтів в тиждень.

стоимость BrexitБританські компанії критикують уряд Терези Мей за затягування переговорів з ЄС. Як відзначають економісти Лондонської школи економіки (LSE), фунт стерлінгів знецінився приблизно на 10 відсотків після референдуму, підвищивши інфляцію до 3,1%, а під час референдуму – всього 0,4%. Більш показовими є деякі числа, такі як інвестиції в бізнес, які в третьому кварталі зросли лише на 1,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Британський експорт був єдиним сектором економіки, який виграв від девальвації фунта стерлінгів.

Бюджетне бюро прогнозує, що в цьому році експорт товарів і послуг буде збільшуватися на 5,2%, тоді як до референдуму прогноз становив зростання на 2,7%. Але, незважаючи на негативні тенденції, бізнес у Британії розвивається, вимагаючи кваліфікованої робочої сили, в тому числі з інших країн.