Працівники тікають з України за кордон заяву роботодавців

Українські роботодавці починають повільно підвищувати зарплату для своїх співробітників. Причиною цього явища є безвиз, з-за якого українці все частіше виїжджають за кордон, залишаючи місцевих роботодавців без працівників.

украинцы все чаще уезжают за границуЗазначимо, що лише масовий вихід українських фахівців в Європу потроху змушує вітчизняних роботодавців підвищувати рівень заробітної плати. Підприємці сподіваються, що трохи підвищуючи оплату, їм вдасться утримати своїх співробітників на робочих місцях.

Підвищується заробітна плата не для всіх, а для деяких категорій працівників, які найбільше затребувані за кордоном. Мова йде про айтишниках, представників робочих спеціальностей, будівельників і кухарів.

Зазначимо, що зарплати українців зростають і за кордоном. Зокрема, у Польщі, де відкрито заявляю про важливість наших працівників для їх економіки.

Так, будівельникам зарплати підвищать вже на 10%. З початком сезону планується, що суми виплат зростуть ще в 2-3 рази. У два рази зросли доходи у деяких кухарів, і на половину окремих представників робочих спеціальностей.

Джерело .tsn.ua08.02.2018