Влада Великобританії обговорює термінові заходи проти насильства по відношенню до жінок

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зустрінеться сьогодні з представниками правоохоронних органів, щоб обговорити заходи щодо захисту жінок і дівчаток після вбивства Сари Еверард.

«Завтра я буду головувати на засіданні урядової робочої групи по злочинності і правосуддя, щоб розглянути, які подальші дії нам необхідно зробити для захисту жінок і забезпечення безпеки на наших вулицях», – йдеться в заяві Джонсон, відправленій вчора Даунінг-стріт.

Джонсон сказав, що він уже розмовляв з комісаром столичної поліції Крессидою Дік і міністром внутрішніх справ Пріті Патель. У сьогоднішній зустрічі візьмуть участь британські міністри, старші офіцери поліції і прокурори Сполученого Королівства.

«Смерть Сари Еверард повинна об’єднати нас в нашій рішучості покласти край насильству щодо жінок і дівчаток і змусити кожну частину системи кримінального правосуддя працювати над їх захистом», – сказав він.

Нагадуємо, що ввечері 3 березня пропала 33-річний директор по маркетингу Еверард. Її тіло було знайдено в середу захованим в сумці в лісі недалеко від Ешфорд, Кент.

48-річний поліцейський Уейн Казінс звинувачується у вбивстві та викраденні жінки. Він постав перед судом в суботу вранці.

Пізніше в суботу в Лондоні відбулися чування в пам’ять про Сару Еверард, на яких закликали до змін, щоб захистити інших жінок від насильства. Поліція відмовилася видати дозвіл на пікет і намагалася розігнати натовп.

Пізніше поліції було пред’явлено звинувачення в застосуванні надмірної сили у відношенні деяких з присутніх, хоча мітинг був мирним і були дотримані заходи безпеки проти COVID-19.