Через пандемію індійські мільйонери залишають батьківщину

Covid-19 прискорює втечу індійських мільйонерів зі своєї країни на додаток до вже сталої тенденції до втечі від державного «податкового тероризму».

Про це йдеться в повідомленні, що транслюється BBC.

Багаті люди Індії очолюють список людей, які покидають свої країни з візами до країн, які пропонують громадянство або право залишитися в обмін на інвестиції.

Тенденція не нова. Протягом багатьох років індійські мільйонери уникали високих податків, які вони часто порівнюють з утисками. За даними податкових органів, за останні кілька років їх доходи виросли втричі.

Уряд стверджує, що це робиться для того, щоб викорінити приховування незаконних грошових коштів і поліпшити дотримання податкового законодавства, але жертви кажуть, що це призводить до крайності.

За їх словами, мільйонери часто не вагаючись відмовляються від свого індійського громадянства і виїжджають зі своїми сім’ями в інше місце, щоб уникнути «податкового тероризму».

За даними Morgan Stanley Investment Bank, з 2014 року 23000 індійських мільйонерів залишили свою батьківщину.

Однак новий звіт показує, що тільки в минулому році кількість мільйонерів,що втекли з Індії, перевищила 5000 осіб, що пов’язано з пандемією Covid-19.

У звіті робиться висновок про те, що мова більше не йде про безвізові поїздки або легкий доступ до світових ринків, а про використання багатства в різних областях, поліпшення освіти і охорони здоров’я, а також захисту від небезпеки, викликаної пандемією.

Індійські мільйонери вважають за краще такі країни, як Португалія, яка пропонує «золоту візу», або Мальта і Кіпр.