Протести в Москві проти фальсифікації результатів парламентських виборів в Росії

Як повідомляє Deutsche Welle, на Пушкінській площі в Москві пройшов мітинг проти фальсифікації результатів голосування в парламент Росії. Захід був організований Комуністичною партією Російської Федерації. Він транслювався в прямому ефірі на YouTube-каналі Sota Vision.

Мітинг був оголошений зустріччю з виборцями, щоб уникнути заборон. Комуністична партія, яка не визнала результатів електронного голосування в столиці Москві, намагалася організувати три мітинги – 20, 21 і 25 вересня, але влада російської столиці не дали дозволу, пославшись на епідемію.

За оцінками ЗМІ, 20 вересня на Пушкінській площі зібралося близько 300 осіб.

Навколо площі було зведено паркани, а також припарковані спеціалізовані автомобілі для перевезення затриманих.

“Поліція затримала одну з протестуючих, але незабаром її відпустили. За її словами, її затримали за скандування «Звільніть Навального», – пише «Нова газета».

Перед демонстрантами виступили Валерій Рашкин, Денис Парфьонов і Сергій Обухов, які балотувалися в Держдуму по одномандатних округах. Перший секретар Московського міського комітету КПРФ Рашкин пообіцяв, що комуністи будуть на вулицях до тих пір, поки не будуть анульовані результати електронного голосування в Москві.

Нагадуємо, що найвищий результат голосування у партії президента Володимира Путіна «Єдина Росія». При підрахунку 99,85 відсотка протоколів партія отримала 49,83 відсотка голосів.