В Україні скоротилися борги по зарплатах

Січень 2019 року показав позитивну динаміку скорочення українськими роботодавцями заборгованості по заробітним платам перед своїми найманими працівниками.

Протягом січня заборгованість підприємств з виплати заробітної плати в Україні порівняно з груднем скоротилася на 1,2 відсотка. Дані статистики показують, що станом на 1 лютого 2019 року, роботодавці загалом повинні ще виплатити працівникам 2,6 мільярда гривень.

Також в Державній службі статистики повідомили, що заборгованість працівникам економічно активних підприємств на 1 лютого цього року становила 1,4 мільярда гривень. Ця сума на 1,3 відсотка менша, ніж зафіксована 1 січня цього року.

З огляду на те, що рівень заробітної плати в Україні найнижчий серед всіх європейських країн, скорочення роботодавцями заборгованості з виплати зарплат працівникам могло би йти швидшими темпами.

У такій ситуації не дивно, що досвідчені фахівці вважають за краще звільнитися і працевлаштуватися в одній з країн Євросоюзу, де за ту ж роботу отримувати в рази більше грошей.

Держстат відзначає, що дані не враховують тимчасово окуповану Автономну Республіку Крим, а також окремі райони Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з оновленими даними Держстату, протягом січня цього року українці продовжували активно накопичувати борги по оплаті житлово-комунальних послуг.

Абсолютна більшість українських громадян змушені економити і тільки 3 відсотки навіть не уявляють, що це таке.