Шторм “Деніс” забрав життя трьох людей у Великобританії

Людина померла після падіння в річку в той час, коли шторм “Деніс” обрушився на Великобританію, і була викликана армія, щоб допомогти впоратися з наслідками сильних повеней і бурхливих вітрів.

За словами поліції, чоловік впав у річку Тау в Південному Уельсі, його тіло було виявлено вниз за течією.

Однак це не єдина жертва постраждала на острові через стихійне лихо. В результаті великомасштабної рятувальної операції в Маргейті був виявлений ще один загиблий, і ще один поруч із затокою Херне.

Шторм також обрушився на більшу частину Франції, залишивши близько 60 000 чоловік без електрики на північному заході країни.

Метеорологічне агентство уряду Великобританії випустило Червоний код для Південного Уельсу і оголосило, що існує ризик «значного затоплення», яке включає в себе «небезпеку для життя, сильні повені, руйнування власності і закриття доріг». У неділю було випущено рекордну кількість попереджень про повені в 594 районах, що простягаються від Шотландії до Південно-Західної Англії.

Швидкість вітру понад 150 кілометрів на годину була зафіксована в Південному Уельсі. Поліція заявляє, що деяким районам Уельсу та Англії було завдано серйозної шкоди, і повідомляється про зсуви.

Дороги і залізничні перевезення сильно постраждали від проливних дощів і вітрів. Міністерство оборони розмістило війська у Західному Йоркширі, Північна Англія, в районі, серйозно постраждалому від повені, викликаної штормом “Сіара” у минулі вихідні.

Північно-західна Франція також постраждала від шторму, особливо в Бретані, і, згідно з даними Національної служби погоди Франції, в двох регіонах був оголошений Помаранчевий код для дощів і повеней.

Постраждало також кілька сусідніх країн, при цьому очікується сильний вітер у Німеччині, Данії та на півдні Швеції.