Афіни розкритикували Анкару за вихід з Стамбульської конвенції

“Міністерство закордонних справ Греції різко розкритикувало Туреччину за вихід з Стамбульської конвенції про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок”, – повідомляє сайт Keep Talking Greece.

В твіті, опублікованому пізно ввечері в неділю, міністр закордонних справ Нікос Дендіас сказав: «Заява Туреччини про вихід із Стамбульської конвенції є перешкодою для прав людини і великим розчаруванням. Греція вважає, що ми повинні активізувати боротьбу з насильством щодо жінок. У цьому контексті захист Стамбульської конвенції надзвичайно важливий».

Що стосується зовнішньополітичного звіту ЄС по Туреччині, Дендіас сказав, що це був позитивний крок, але з деякими недоліками.

“Звіт є в принципі позитивним, оскільки в ньому використовується правильний підхід до Туреччини, як до проблеми, яка зачіпає всю Європу, і підкреслюються проблеми, викликані поведінкою Туреччини», – заявив Дендіас перед Радою із закордонних справ.

За його словами, звіт не включає ряд порушень з боку турецької сторони, в тому числі плани Туреччини щодо відкриття частини Вароші на Кіпрі, а також порушення Конвенції ООН з морського права (UNCLOS).