Трамп зупиняє обмін інформацією з європейськими країнами, які працюють з Huawei

Президент США Дональд Трамп пригрозив припинити обмін інформацією з європейськими країнами, які погоджуються працювати з китайським телекомунікаційним гігантом Huawei при створенні своєї мережі 5G, заявив посол США в Німеччині Річард Гренель, цитований французькою пресою.

Вашингтон довгий час чинив тиск на європейські країни, щоб перешкодити Huawei побудувати свою мережу 5G, вважаючи це ризиком шпигунства.

“Президент Трамп дав мені інструкції чітко заявити, що будь-яка країна, яка вирішила використовувати “у своїй мережі 5G” підозрілі компоненти, ставить під сумнів нашу здатність обмінюватися інформацією і відомостями вищого рівня”, – написав Гренель вчора ввечері. Він уточнив, що Трамп подзвонив вчора ввечері з президентського літака Ейр форс 1, щоб передати це повідомлення.

Ключові європейські союзники США, включаючи Францію і Великобританію, вже оголосили, що вони не будуть забороняти Huawei брати участь у створенні своїх високошвидкісних інтернет-мереж, але накладуть на нього деякі обмеження, нагадують AFP і BTA.