Баку закликав Єреван почати переговори про делімітацію кордону

“Міністерство закордонних справ Азербайджану вважає, що відповідальність за напруженість на кордоні з Вірменією лежить на Єревані, і закликало його почати переговори про делімітацію державного кордону”, – повідомляє ТАСС.

«Відповідальність за загострення ситуації на вірмено-азербайджанському кордоні в результаті чергової провокації повністю лежить на військово-політичному керівництві Вірменії», – йдеться в поширеній сьогодні заяві МЗС Азербайджану.

У заяві вони закликали вірменську сторону «прийняти нові реалії в регіоні і почати переговори про делімітацію кордонів між двома країнами».

«Азербайджан залишає за собою право захищати свою територіальну цілісність в межах своїх міжнародних кордонів і дасть рішучу відповідь на будь-які дії, спрямовані проти нашої територіальної цілісності», – йдеться в заяві.

Раніше Міноборони Азербайджану оголосило про обстріл позицій національної армії з території Вірменії, в результаті якого були поранені двоє азербайджанських військовослужбовців.

Ситуація на кордоні залишається нестабільною з 12 травня. Тоді в Міноборони Вірменії заявили, що азербайджанські збройні сили намагалися провести «певні дії» з метою «підкоригувати кордон» в одному з прикордонних районів. З того часу обидві країни періодично повідомляли про інциденти.