Торгові центри в Італії закриті

За даними місцевої влади, кількість смертей від коронавірусу в Італії досягло 366 чоловік, а число інфікованих зросла до 7375 осіб.

Спеціальний дозвіл на в’їзд необхідний для 16 мільйонів чоловік в Ломбардії і в 14 інших провінціях. Ця вимога відповідно до нових правил карантину, які будуть діяти до 3 квітня. Музеї, спортивні зали, басейни, дискотеки та ігрові кімнати будуть закриті. Бари та ресторани можуть працювати, але клієнти повинні сидіти на відстані метра один від одного. Магазини відкриті, торгові центри будуть закриті, але аптеки й супермаркети працюватимуть.

Аеропорти Мілана, Лінате та Мальпенса працюють так само, як у Венеції. Національна авіакомпанія Alitalia оголосила, що буде виконувати тільки внутрішні рейси з Лінате і припинить польоти з Мальпенса. Компанія буде виконувати лише міжнародні рейси з Риму.

Олів’є Веран, міністр охорони здоров’я Франції, вчора ввечері заявив, що Франція накладе сувору заборону на публічні заходи за участю більше 1000 чоловік. Заборона є частиною заходів контролю коронавірусу. Сьогодні Німеччина оголосила про 210 нових випадків зараження коронавірусом. Таким чином, їх кількість збільшилася до 1112 з 902, які були підтверджені в неділю. Найзахідніша провінція Північний Рейн-Вестфалія є найбільш зараженою.