Індійський варіант COVID вразив Великобританію зі збільшенням кількості тих, що заразилися на 28% за 2 дні

“Випадки варіанта B.1.617.2 Covid, що розповсюджується з Індії, збільшилися на 28% з понеділка”, – прокоментував вчора  Метт Хенкок, оголосивши, що тести будуть розширені ще на шість областей.

Міністр охорони здоров’я повідомив законодавцям, що кількість випадків розкритою версії Індії в Великобританії зросла до 2967.

Хенкок пояснив, що державні системи моніторингу біобезпеки, які включають моніторинг стічних вод і аналіз даних про поїздки, виявили кілька інших областей, які можуть викликати занепокоєння.

В результаті цього аналізу тести і вакцинація будуть прискорені в Бедфорді, Бернлі, Ханслоу, Кіркліс, Лестері та Північному Тайнсайді.

Зростаюче поширення цього штаму викликає питання про те, чи варто було уряду діяти раніше, включивши Індію до червоного список країн, з яких в основному заборонені поїздки тільки 23 квітня.

Представник прем’єр-міністра підтвердив вчора, що прямі рейси з Індії продовжують прибувати до Великобританії.

Він наполягав на тому, щоб громадяни Великобританії могли безпечно повернутися, і підкреслив, що після прибуття вони будуть піддаватися суворому карантину в готелях.

Хенкок сказав, що підхід уряду полягає в «збільшенні кількості вакцин і тестів» в постраждалих районах.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон визнав, що швидке поширення штаму може означати, що остаточні плани уряду щодо відновлення нормального життя, які повинні вступити в силу 21 червня, можуть бути відкладені. Однак він оптимістично заявив, що «росте впевненість» в тому, що вакцини ефективні і проти B.1.617.2 Covid.