До 10 років в’язниці і великий штраф за порушення карантинних заходів в Англії

До 10 років в’язниці і великий штраф в розмірі 10 000 британських фунтів за порушення карантину в Великобританії. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Великобританії Метт Хенкок, якого цитує BBC.

Він попередив палату громад, що будь-кому, хто спробує обійти правила карантину, приховуючи подробиці відвідування країни з «червоного списку», загрожує до 10 років в’язниці.

До списку увійшли 33 країни.

Прибулим на острів з-за кордону доведеться здати два тести на коронавірус під час карантину. Обов’язковий карантин складе 10 днів.

Будь-хто із-за кордону, хто не склав обов’язкову перевірку на коронавірус, буде оштрафований на 1000 фунтів стерлінгів. Штраф становитиме 2000 фунтів, якщо другий тест не буде проведено, а карантин автоматично триватиме до 14 днів. Штрафи в розмірі від 5 000 до 10 000 фунтів стерлінгів будуть накладені, якщо прибувший не буде ізольований в готелі.

Ці вимоги є частиною заходів щодо посилення прикордонного контролю з метою обмеження поширення небезпечних штамів з Південної Африки і Бразилії.

Громадяни Великобританії і Ірландії, які прибувають до Англії з країн, внесених до «червоного списку», повинні перед поїздкою забронювати місце в карантинному готелі. Вони заплатять 1750 фунтів стерлінгів на людину, що буде включати 10-денне перебування, тестування і транспорт.

16 готелів на 4600 номерів знаходяться під охороною поряд з портами і аеропортами Англії.

Хенкок сказав, що тепер вони проводять в середньому 650 000 тестів на коронавірус за день.