Пігмеї в Африці намагаються зберегти свій первісний спосіб життя

Відомі, як найнижчі люди в світі, пігмеї, що населяють лісові райони Центральної і Західної Африки, все ще прагнуть зберегти свою культуру, існуючу тисячі років.

Анатолійське агентство повідомило, що на даний час в світі залишилося близько 120 000 пігмеїв, більшість з яких живуть в лісах Камеруну біля Атлантичного океану. Слово, яким їх називають європейці, в перекладі з грецької означає «карлики» і пов’язане з їх середнім ростом, що не перевищує 120 см.

Деякі невеликі громади пігмеїв збереглися також в Руанді, Бурунді, Центральноафриканській Республіці, Демократичній Республіці Конго, Замбії, Габоні і Анголі.

Але середовище проживання цих племен поступово скорочується через зникнення тропічних лісів в зв’язку з видобутком деревини. У той же час пігмеям забороняється жити в лісах, позначених, як національні парки.

Уряд Камеруну не зміг нав’язати пігмеям свою політику інтеграції, спрямовану на ведення осілого способу життя.

Пігмеї проводять більшу частину свого часу, полюючи в глибині лісу і збираючи фрукти і трави. Вони не використовують гроші, а застосовують бартерну систему, торгуючи своїм майном.

Ці люди часто змінюють місце існування в пошуках їжі, полюють з дерев’яними або кам’яними стрілами, списами і мачете. Тварини, якими вони харчуються, в основному мавпи, антилопи, газелі та слони.

Серед їх основних джерел їжі дикі фруктові дерева: вони щодня споживають дикі сливи, відомі, як сафу, а також дикі манго і горіхи.

Пігмеї дуже стурбовані тим, що люди почали рубати дерева в лісах, що дають їм практично все необхідне для життя.

Оскільки вони не визнані громадянами жодної країни, пігмеї не мають доступу до соціальних послуг. Лікуються пігмеї за допомогою натуральних засобів: листя та кори дерев або дикорослих рослин.

Наприклад, дерева Морінга, також відомі, як «чудо-дерева», поширені в тропічних лісах, вони використовують для лікування високого кров’яного тиску. Мазь, виготовлена ​​з рослини Nlouer, використовується проти отруєнь, а сироп з кори дерева Abda Zoak, також відомого, як «слонове дерево», допомагає лікувати проблеми зі шлунком.

Пігмеї лікують болі в кістках і суглобах, нагріваючи кору дерева азобе, а потім масажуючи пошкоджену область.

Увечері після полювання і збирання фруктів пігмеї збираються біля багаття, де слухають поради старійшин і танцюють.

Пігмеї вірять, що все в природі має дух. Вони вірять у загробне життя і в постійну присутність духів своїх предків, тому ховають тіла мертвих в деревах або печерах.