Фатальна аварія призвела до конфлікту Лондона і Вашингтона

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав президента США Дональда Трампа «переглянути питання про використання дипломатичного імунітету дружиною американського дипломата, яка привела до автомобільної аварії зі смертельним результатом в Англії»,- йдеться в заяві прем’єр-міністра.
19-річний Гаррі Данн загинув в кінці серпня в дорожньо-транспортній пригоді біля бази ВПС США в Кротоні, Центральна Англія. Його мотоцикл врізався у позашляховик, яким керувала дружина американського дипломата, що їхала по зустрічній смузі.
За даними Бі-бі-сі, Анна Сакоолас і її чоловік були в Великобританії протягом трьох тижнів. Жінка вже покинула Великобританію, хоча раніше вона говорила поліції, що таких планів не має.
«Прем’єр-міністр закликав президента переглянути позицію уряду США, щоб підозрювана ​​особа могла повернутися до Великобританії співпрацювати з поліцією і дозволити родині Гаррі домогтися справедливості»,- сказала прес-секретар Даунінг-Стріт.
Вона висловила співчуття батькам Данна. «Обидва лідери погодилися працювати разом, щоб знайти рішення якомога швидше»,- додала вона.
Відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року дипломати і їх сім’ї не можуть нести відповідальність за свої дії в приймаючій державі, якщо вони не є її громадянами. Однак держава, що посилає може прийняти рішення про відмову від свого імунітету, що дозволити понести покарання.