Лоукостер EasyJet заявляє про плани компенсувати викиди

В авіакомпанії EasyJet заявили, що найближчим часом зроблять конкретні кроки, щоб стати першим у світі вуглецево-нейтральним авіаперевізником.

Таку нейтральність в компанії EasyJet планують здійснити за рахунок вкладень у проекти по висадці дерев і розвитку «зелених» технологій.

У EasyJet заявили, що почнуть компенсувати викиди від 331-го авіалайнера. Якщо плани почнуть втілюватися в реальність, то британська авіакомпанія стане першою в світі, яка буде виконувати «чисті польоти з нульовим рівнем вуглецю».

У наступному році компанія планує витратити 25 мільйонів фунтів (32,4 мільйона доларів), щоб компенсувати викиди, які виходять з «кожної тонни пального, яке використовується для польотів».

Для того, щоб реалізувати план, у авіакомпанії заявили, що будуть інвестувати в програми зменшення в атмосфері так званих парникових газів.

Генеральний директор авіакомпанії EasyJet Йохан Лундгрен заявив: «Пріоритетом є продовження роботи щодо скорочення нашого вуглецевого сліду в короткостроковій перспективі в поєднанні з довгостроковою роботою за підтримки розробки нових технологій».

Забруднення навколишнього середовища, глобальне потепління змушують думати як влади країн, так і керівників великих компаній про істотне скорочення негативного впливу транспорту і промислових підприємств на екологію.

У п’ятій за величиною авіакомпанії Європи, EasyJet, заявляють, що з 2000 року викиди вуглецю скоротилися на третину за рахунок використання економічних авіалайнерів і залучення більшого числа пасажирів, щоб збільшити наповнюваність на рейсах компанії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ряд країн Європейського союзу планують ввести новий податок, щоб зменшити кількість авіарейсів за рахунок підвищення цін на квитки.

Від використання бізнес-класу авіакомпаніями закликав відмовитися лоукостер Wizz Air, щоб зменшити рівень викидів.