Президент Туркменістану призначив свого сина міністром

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов призначив свого сина Сердара міністром промисловості і будівництва, повідомляє БТА.

Нове призначення 38-річного Сердара Бердимухамедова відбулося менш ніж через рік після того, як він став губернатором Ахалської області. За його словами, він очолить нове міністерство, яке замінить існуючі галузеві та комунікаційні агентства.

Його швидке зростання породило чутки про те, що його 62-річний батько, який є авторитарним президентом, готує його в якості спадкоємця, відзначає Reuters.

На своєму новому посту, як і на попередньому, молодий Бердимухамедов буде спостерігати за амбітним проектом будівництва з нуля нової столиці в районі, який він очолював.

Президент Бердимухамедов на цьому тижні підписав указ про виділення майже 1,5 мільярда доларів на імпорт будівельних матеріалів, обладнання та інших речей, необхідних для проведення будівельних робіт в новому місті Ахал, звідки і приїхала його сім’я.

Гурбангули Бердимухамедов, колишній стоматолог і міністр охорони здоров’я, успадкував цю посаду в 2006 році від Сапармурата Ніязова, колишнього керівника Комуністичної партії, якого назвали «лідером туркменської нації», нагадує AFP.