США перекидають війська з Німеччини до Польщі

“Сполучені Штати перекинуть 2000 військовослужбовців до Польщі, які на даний час знаходяться в Німеччині”, – повідомляє Газета Правна.

Президент Польщі Анджей Дуда планує відвідати США 24 липня. Однією з головних тем його переговорів з президентом США Дональдом Трампом стане військове співробітництво.

«У нашу країну має прибути до 2000 американських військовослужбовців, а не до тисячі, як вважалося раніше. V-го корпус армії США, який зараз знаходиться в Німеччині, також буде передислоковано», – йдеться в повідомленні.

Також, згідно з публікацією, США “планують розмістити близько 30 американських винищувачів F-16 в Польщі”.

Крім того, газета повідомляє, що під час візиту Дуди до Сполучених Штатів буде вирішено передати Польщі п’ять старих транспортних літаків S-130 Hercules.

Відповідно до публікації, Польща скоро оголосить про свій намір закупити бойові вертольоти у США. «Очікується, що це буде AH-64 Apache або Bell AH-1Z Viper», – йдеться в заяві.

В ході візиту президенти Дуда та Трамп планують підписати Закон про співпрацю в області оборони DCA, який регулює умови, за яких війська США будуть розміщуватися в Польщі.

Польща і США обговорюють питання про посилення військової присутності США на території Польщі з осені 2018 року, коли під час візиту Дуди в Вашингтон була вперше висловлена ​​ініціатива щодо створення в країні форту Трампа.

На даний час в Польщі налічується близько 5000 американських солдатів.