Лікарня COVID-19 в Бейруті переповнена

Головна лікарня в Лівані, яка лікує пацієнтів з коронавірусом, заповнена практично на 100% після різкого стрибка заражень, що стався в результаті вибуху на минулому тижні.

Д-р Фірас Абіад, виконавчий директор університетської лікарні Рафіка Харірі, повідомив BBC, що в останні дні в Лівані спостерігається експоненціальне зростання числа випадків зараження коронавірусом.

За даними міністерства охорони здоров’я Лівану, в неділю було зареєстровано 294 нових випадки захворювання, що є найбільшим показником за 24 години.

З 21 липня щодня реєструється більше 100 нових випадків інфікування, що створює навантаження на систему охорони здоров’я Лівану.

«Очевидно, що ми дуже близькі до повного заповнення лікарняних місць, особливо якщо мова йде про ліжках для інтенсивної терапії. Ми працюємо в межах 90% зайнятості », – сказав д-р Абіад.

«Це викликає занепокоєння, тому що ми повинні враховувати те, що сталося після вибуху. Ми також лікуємо багатьох поранених ».

За словами доктора Абіад, після вибуху, в результаті якого загинуло більше 200 чоловік і відбулися масштабні руйнування, людям стало важко дотримуватися правил, що стосуються коронавируса, таких як соціальне дистанціювання.