Лампедуза: Незаконні мігранти покинули корабель Алекс

Через кілька годин випробування на міцність між главою італійського Міністерства внутрішніх справ Маттео Сальвіні і італійською неурядовою організацією з палуби її парусного судна, пришвартованого біля Лампедузи, в неділю ввечері зійшли більше 40 мігрантів.
Раніше віце-прем’єр Сальвіні не погоджувався з тим, щоб мігранти залишили корабель італійської неурядової організації Mediterranea Saving Humans, який увійшов в порт на острові, не дивлячись на заборону влади і загрозу втручання з боку сил безпеки.
Сальвіні, пояснюючи заборону, заявив, що ця організація «ігнорує італійське законодавство і допомагає мігрантам-контрабандистам».
Екіпаж парусного судна, який не хотіли впускати в порт, проігнорував цю заборону і в суботу вдень взяв курс на його берег, пояснивши це жахливою санітарно-гігієнічної обстановкою на борту і нестачею води. Однак мігрантам не дозволили зійти на берег.
Організація, висловила протест, назвавши судно «в’язницею людей».
Протягом декількох годин стоянки чотири мігранта були доставлені до лікарні через зневоднення: дві жінки і двоє неповнолітніх.
До півночі і інші мігранти також покинули палубу, під наглядом італійських офіцерів. Це результат рішення Фінансової гвардії про конфіскацію судна.
Міністерство внутрішніх справ Італії оголосило, що по відношенню до екіпажу Алекса почалося розслідування на предмет незаконної імміграційної допомоги.
Це ще одна криза останніх днів навколо корабля неурядової організації, яка рятує мігрантів в Середземному морі. Тиждень тому прибережна лінія Лампедузи була пересічена німецькою організацією Sea Watch 3, яка порушила заборону порту, також пояснивши це кризовою ситуацією на борту. Капітан корабля, німкеня Карола Ракеті, була арештована, але відпущена через кілька днів.