Знамениті лондонські телефонні будки взяті під охорону

Лондонська телефонна будка визнана архітектурним об’єктом, який тепер буде охоронятися законодавством Великобританії.

Відповідно до закону про охорону пам’яток архітектури, будівлі та споруди, які включені в список, не можуть ніким бути знесені або змінені під будь-яким приводом. Якщо виникне така необхідність, дозвіл потрібно отримати у відповідних місцевих або державних органах влади.

Рішення прокоментувала міністр культури Великобританії Хелен Уейтлі. Зокрема, вона сказала: «Червона телефонна будка відома як візитна картка Великобританії. У світі, де цифрові технології відіграють все більш вагому роль, дуже важливо підтримувати такі об’єкти, які займають особливе місце у вітчизняній історії промислового розвитку».

Дизайн знаменитої червоної телефонної будки «К2» був розроблений британським архітектором Джайлсом Скоттом в 1924 році, а в 1936 році були внесені незначні зміни, і з тих пір вона стала називатися «К6». Саме такий дизайн в наш час став пізнаваний у всьому світі.

На сьогоднішній день в Лондоні і околицях встановлено близько 1700 історичних телефонних будок. Тепер всі вони стали архітектурними об’єктами, взятими під охорону.

Лондон є одним з найпопулярніших міст світу серед туристів. Таке рішення, безумовно, враховує думку мільйонів мандрівників, для яких червона телефонна будка – один з головних символів столиці Великобританії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Дубаї протягом найближчих трьох років побудують готель під назвою «Ciel». Це буде найвищий готель на планеті.

Кілька музеїв столиці Нідерландів – Амстердама, які користуються величезною популярністю серед туристів, будуть раз на місяць повністю безкоштовними для відвідування.