Джонсон готовий змінити британські закони, щоб запобігти терористичним актам

“Уряд Великобританії готовий змінити британські закони, щоб запобігти майбутнім терористичним актам”,- заявив прем’єр-міністр Борис Джонсон в інтерв’ю BBC в неділю.

“Я хотів би підкреслити, що якщо з того, що сталося, можна витягти якісь уроки, якщо до нашого законодавства необхідно внести будь-які зміни, щоб запобігти повторенню подібних інцидентів, ми зробимо це без коливань»,- пояснив він. Він також підкреслив, що не бачить підстав очікувати посилення терористичної активності в Великобританії.

Раніше Saky News отримала підтвердження з британських поліцейських джерел про те, що затриманим в Редінгу був громадянин Лівії Хайри Саадан, який намагався отримати притулок в Сполученому Королівстві.

Він напав на відпочиваючих в парку з ножем і вбив трьох людей, поранивши при цьому ще трьох.

Раніше він був засуджений і провів 12 місяців у в’язниці за крадіжку і напад на крамаря, після чого йому погрожували депортацією до Лівії, але він не був депортований через складну ситуацію в країні.

Попередні теракти у Великобританії були здійснені в Лондоні 3 лютого цього року і 29 листопада 2019 року. На даний час рівень терористичної загрози вважається «серйозним». Це означає, що ризик терористичних актів в країні залишається.

До цього, в 2017 році, в країні відбулося п’ять атак, чотири з яких були здійснені в Лондоні і одна в Манчестері. В цілому 36 чоловік стали жертвами тероризму.