Лондон ускладнює переговори по Brexit

“Переговори про Brexit будуть важкими, поки британський уряд не змінить свій підхід”,- попередив міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені.

Останній раунд переговорів не пройшов, і все ще існує ризик того, що перехідний період закінчиться в кінці року без торгової угоди.

Він сказав, що цей сценарій – останнє, що нам потрібно, крім економічного тиску через Covid-19.

Сама пандемія ускладнила переговори.

Нагадуємо, що прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон наполягав на тому, що перехідний період закінчиться 31 грудня з або без торгової угоди.

Парламентер ЄС Мішель Барньє наполягав на рівних умовах, щоб обидві сторони працювали відповідно за однаковими стандартами і вартістю.

Прем’єр-міністр Лео Варадкар в телефонній розмові з президентом Комісії Урсулою фон дер Ляйєн висловив підтримку скоординованого підходу на рівні ЄС щодо усунення обмежень на поїздки.

Він поінформував її про обережних, поступових кроках, зроблених Ірландією, щоб знову відкрити свою економіку шляхом блокування коронавіруса.

Великобританія вийшла з ЄС 1 лютого 2020 роки після трьох років переговорів про умови виходу. Брюссель і Лондон домовилися про перехідний період до кінця цього року, протягом якого всі європейські стандарти застосовуються до Сполученого Королівства. За цей час сторони мають узгодити документ про порядок побудови майбутніх відносин.