13 порушників карантину в Греції оштрафовані на 5000 євро кожен

Влада Греції почала масовану перевірку дотримання обов’язкового 14-денного карантину, накладеного на всіх тих, хто повернувся з-за кордону. За словами заступника міністра цивільної оборони, порушники були оштрафовані на 5000 євро кожен.

Уряд Греції оголосив 16 березня, що кожен, хто прибуває до Греції, повинен бути поміщений на карантин на 14 днів, незалежно від їх національності.

“Сьогодні по всій Греції були проведені перевірки громадян, які повинні були бути поміщені в карантин при прибутті з-за кордону з різних країн. З 217 перевірок було підтверджено 13 випадків, коли поміщені на карантин особи перебували поза своїм будинком. На кожного з них було накладено штраф у розмірі 5000 євро, і було порушено кримінальну справу”, – сказав заступник міністра, відповідальний за координацію боротьби з кризовими ситуаціями, зокрема з поширенням коронавірусу.

З завтрашнього дня Греція вводить повну заборону на пересування громадян в населені пункти і між ними, за винятком надзвичайних ситуацій.

Заборона була оголошена незабаром після того, як стали відомі нові дані – за день заразилися 94 людини в Греції, незважаючи на те, що раніше було 30-40 випадків в день. Всього в країні підтверджено 624 випадки зараження, жертвами стали 15 осіб.