США та Японія домовилися про зниження тарифів на сталь

“Сполучені Штати досягли угоди з Японією, яка знизить тарифи епохи Дональда Трампа на імпорт японської сталі з 1 квітня”, – заявили торговий представник США Кетрін Тей та міністр торгівлі Джина Раймондо.

Відповідно до угоди, Сполучені Штати будуть дозволяти безмитне ввезення на ринок США 1,25 млн. тонн японської сталевої продукції щорічно.

Угода скасовує 25-відсотковий податок на імпорт сталі, запроваджений адміністрацією Трампа у 2018 році, але не стосується 10-відсоткового податку, запровадженого Вашингтоном на імпорт японського алюмінію.

Металева суперечка розпочалася у 2018 році, коли Трамп запровадив тарифи на сталь та алюміній від своїх найбільших торгових партнерів, включаючи Європейський союз та Японію, пославшись на ризики для національної безпеки.

Пізніше ЄС на це відреагував, націлившись на продукти, включаючи мотоцикли Harley-Davidson Inc. , джинси Levi Strauss & Co та віскі.

Японія не зробила цього, а натомість зосередилася на переговорах про торговельну угоду зі Сполученими Штатами для покриття певних сільськогосподарських та промислових товарів.