Британці старше 40 також зможуть зробити третю вакцинацію

Третя доза вакцини проти коронавірусу буде дана людям віком від 40 до 49 років у Великій Британії. Як повідомляє Guardian, цей захід був запропонований Об’єднаним комітетом з вакцинації та імунізації, національним органом з контролю за вакцинами.

Одразу після оголошення комітету міністр охорони здоров’я Великобританії Саджід Джавід заявив, що кабінет ухвалив цю пропозицію. «Я попросив Національну службу охорони здоров’я підготуватися до того, щоб якнайшвидше запропонувати відповідні треті голки», – сказав він.

Нещодавнє дослідження Агентства з безпеки охорони здоров’я Великобританії показало, що бустерні дози забезпечують понад 90% захисту людей старше 50 років. Дослідження також показало, що через два тижні після бустерної дози захист від симптоматичної інфекції склав 93,1% у тих, хто спочатку отримав вакцину AstraZeneca, та 94,0% у тих, хто приймав Pfizer/BioNTech.

Великобританія вже пропонує третю голку людям старше 50 років, а також людям, які з медичного погляду особливо вразливі до коронавірусу. Бустерна доза також може бути призначена медичним працівникам, якщо вони забажають.

У понеділок британська влада також оголосила, що молоді люди у віці 16 і 17 років зможуть отримати другу дозу вакцини через дванадцять тижнів після першої.