Залізничний транспорт залишається найбільш затребуваним серед українців

У 2018 році ПАТ «Укрзалізниця» перевезла на 4 мільйони людей більше, ніж у 2017 році.

У прес-службі «Укрзалізниці» повідомили, що за підсумками минулого року пасажиропотік в цілому склав майже 56 мільйонів людей. Таким чином,  вдалося значно збільшити кількість перевезених пасажирів, яких за 2018 рік стало на 4 мільйони більше. Підкреслюється, що основною складовою значного зростання пасажирських перевезень є оптимізація експлуатації вагонів.

Як розповів глава «Укрзалізниці» Євген Кравцов: «Тільки за ці новорічно-різдвяні свята ми призначили близько 40 додаткових поїздів, які виконують понад 300 рейсів».

Існує величезна проблема зносу пасажирських вагонів. Тільки в 2018 році «Укрзалізниця» повинна була вивести з експлуатації 100 вагонів. При цьому, щоб парк пасажирських вагонів і далі не зменшувався, щороку його необхідно поповнювати на 200 одиниць.

Але навіть в ситуації зменшення кількості вагонів, за рахунок оптимізації і покращення логістики, за словами високопоставленого чиновника, вдалося не тільки утримати пасажиропотік на попередньому рівні, а й значно збільшити.

Нагадаємо, раніше ми писали про рекордне збільшення кількості пасажирів в українських аеропортах. За підсумками 2018 року пасажиропотік склав більше 20 мільйонів людей.

Джерело: news.eurabota.ua

14.01.2019