Більшість канадців позитивно ставляться до іммігрантів

Про позитивне ставлення до процесів імміграції, які в останні роки активізувалися в Канаді, заявили близько 60 відсотків громадян цієї північноамериканської країни.

Згідно з результатами, проведеного Environics Institute соціологічного дослідження, переважна більшість канадських громадян згодні з тим, що імміграційна політика уряду країни, яка спрямована на збільшення кількості іммігрантів в найближчі роки, приносить позитивний ефект.

При цьому, в документі зазначається, що протягом року кількість канадців, які позитивно оцінюють імміграцію, практично не змінилася. Різниця склала всього 2 відсотка, що не виходить за межі похибки.

Опитування проводилося після того, як федеральний уряд оголосив про плани збільшити до 2021 року число прийнятих громадян з інших країн до 350 тисяч на рік. Такі кардинальні заходи пов’язані з напруженою демографічною ситуацією в Канаді, стрімким старінням населення, постійним збільшенням числа вакансій, які просто немає ким заповнити, що в результаті може привести до істотного уповільнення зростання економіки.

Не поділяють думки більшості про позитивні результати імміграції 33 відсотки канадських громадян, 7 відсотків не визначились з цього питання.

Нагадаємо, сама густонаселена і економічно розвинена провінція Канади – Онтаріо, в цьому році вже використала всі імміграційні квоти. Програма провінції за підсумками 2018 року виявилась наймасштабнішою в країні.

Джерело: www.eurabota.ua

27.11.2018