Борис Джонсон повернувся до роботи

Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон повернувся до своєї офіційної резиденції на Даунінг-стріт, 10 після лікування від коронавіруса. Про це повідомляє британський телеканал Sky News.

Джонсон провів останні два тижні в резиденції в сільській місцевості, де він одужував і, дотримуючись рекомендацій лікарів, не приймав активної участі в роботі уряду. У той же час, за повідомленням Sky News, він щодня спілкувався по відеозв’язку з Домініком Раабе, який тимчасово виконував його обов’язки.

Прем’єр-міністр, як очікується, зустрінеться з більшістю членів кабінету сьогодні, 27 квітня, щоб отримати найсвіжішу інформацію про хід боротьби з епідемією в Сполученому Королівстві. Незабаром Джонсон повинен буде затвердити нерозкриту урядову стратегію пом’якшення карантину, введеного в країні 23 березня, шляхом прийняття ряду складних рішень. Урядові радники попереджають, що передчасне або надмірне ослаблення обмежень призведе до другої хвилі епідемії, що завдасть ще більшої шкоди системі охорони здоров’я і економіки королівства.

За словами Кріса Вітта, головного санітарного директора Англії, поширення інфекції в країні вже досить ускладнене, щоб почати всерйоз обговорювати зняття деяких обмежень, але не всі експерти згодні з цією оцінкою. Згідно The Sunday Times, підтримка урядових заходів знижується, і правляча Консервативна партія отримує все більшу підтримку від тих, хто вимагає якомога швидше скасувати карантин, щоб допомогти економіці країни. Очікується, що умови ослаблення карантину будуть включати масове тестування населення на наявність коронавирусной інфекції та наявність антитіл в поєднанні з виявленням і ізоляцією людей, які були в контакті з пацієнтами. Вважається, що спеціальні додатки для мобільних телефонів допоможуть виявити потенційно заражених людей.

Згідно з публікацією Міністерства охорони здоров’я Сполученого Королівства, число померлих від коронавируса в країні, досягло 20700, а число інфікованих перевищило 150000.