Чи будуть британські паби приймати тільки вакцинованих клієнтів?

За повідомленням Sun, клієнтам, які відчувають спрагу, можливо, буде потрібно пред’явити доказ наявності вакцини проти COVID-19 або недавнього негативного тесту, щоб отримати кухоль напою.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вчора заявив депутатам, що «це може залежати від власника», додавши: «Концепція сертифікації вакцини не повинна бути для нас повністю чужою».

Але депутати-консерватори відкинули ідею пред’явлення документів при вході в паб.

Джерела в уряді повідомили The Sun, що дозвіл пабам, барам і ресторанам встановлювати свої власні правила знаходиться в процесі розгляду комітетом, очолюваним Майклом Гоува, який повинен повідомити про це в наступному місяці.

Джонсон раніше негативно ставився до ідеї паспорта вакцинації, як дозволу випити.

Вчора в бесіді з депутатським комітетом він зазначив, що рішення будуть приймати окремі компанії. Також прем’єр підкреслив, що це буде залежати від конкретних пабів.

“В Ізраїлі приманка до безкоштовного відвідування пабів і барів використовується для заохочення молодих людей до вакцинації”, – нагадує Sun. “Подібні плани розглядаються і в Великобританії, але зустрічають запеклий опір”, – повідомляє видання.

“Власники пабів можуть зіткнутися з вибором: наполовину заповнювати свої заклади, використовуючи правила соціального дистанціювання, або впускати клієнтів тільки з документами про вакцинацію, відкрившися на повну потужність”, – повідомляє Times.