Туреччина з сьогоднішнього дня розширює коло дітей, які підуть до школи

“Відвідуваність шкіл в Туреччині з сьогоднішнього дня збільшується на тлі побоювань батьків і вчителів, що заходів, прийнятих проти коронавіруса”, – пише “Евренсель”.

“У той же час є побоювання з приводу дистанційного навчання, і батьки кажуть, що їм доводиться вибирати хто з дітей в сім’ї буде вчитися, через відсутність достатньої кількості обладнання вдома”, – йдеться в публікації. Профспілки вчителів попереджають, що відкриття шкіл без необхідних заходів «неправильно», і що вчителі самі стурбовані ризиками нинішнього навчального процесу.

“Сьогодні починається другий етап збільшення відвідуваності в школах Туреччини”, – повідомляє також газета «Евренсель». “На виїзних заняттях будуть присутні учні початкових шкіл, шкіл селищ, учні 8 і 12 класів, підготовчих класів середніх шкіл і діти з особливими освітніми потребами”, – пише видання. Відвідуваність цих груп учнів буде два дні на тиждень.

«Евренсель» пояснює, що у всіх дошкільних групах заняття будуть проходити п’ять разів на тиждень. Це будуть перші діти, чия освіта почнеться в нинішній формі в нормальному режимі.

Наймолодші учні першими прийшли до школи в рамках плану поступового відкриття шкіл для учнів. Першокласники та діти дошкільних груп вперше переступили поріг шкіл 21 вересня. Однак до сих пір заняття проводяться два рази на тиждень. Раніше навчання в Туреччині було тільки дистанційним, а навчальний рік почався 31 серпня.

“У Міносвіти уточнили, що на другому етапі реалізації програми поступового переходу до очних занять фізична присутність в класі учнів не є обов’язковою. Батьки, стурбовані безпекою своїх дітей, можуть віддати перевагу онлайн-освіті”, – пише з цього приводу газета Sabah.

Заявлені раніше заходи проти поширення коронавіруса залишаються в силі. Серед них – обов’язкове носіння масок і соціальна дистанція між учнями і вчителями, а також заборона на вхід батьків на територію шкіл.