Індія позбавила організацію Матері Терези іноземного фінансування

Влада Індії відмовилася продовжити ліцензію, що дозволяє Конгрегації місіонерів милосердя, започаткованої матір’ю Терезою, канонізованою у 2016 році, отримувати іноземне фінансування. Тисячі інших НУО також втратили цей дозвіл.

Згідно з рішенням влади Індії, благодійна організація більше не відповідає умовам прийнятності для отримання іноземних коштів.

“Влада подарувала жорстокий різдвяний подарунок найбіднішим верствам населення”, – сказав отець Домінік Гомес, генеральний вікарій архієпископії Калькутти, назвавши це рішення “огидним нападом”.

Благодійність гарантує, що не використовуватиме більше іноземних коштів «доки питання не буде вирішено», але таким чином позбавляється важливих ресурсів. Організація матері Терези, заснована 1950 року в Калькутті, керує прийомними сім’ями по всій країні.

Католицька монахиня, яка також отримала Нобелівську премію миру у 1979 році та була канонізована Папою Франциском у 2016 році, присвятила більшу частину свого життя допомоги найбіднішим верствам населення Індії.

Рішення влади було прийнято через кілька тижнів після того, як розпочато розслідування щодо місіонерів благодійності в Гуджараті, Західна Індія, за звинуваченням у «примусовому зверненні».

Організація заперечує звинувачення. Подібні звинувачення індуїстськими ультранаціоналістами на адресу християн та мусульман стали звичайним явищем в Індії, а напади на християнську меншість останніми роками почастішали.

Цього року у кількох містах святкування Різдва було перервано індуїстськими екстремістами, які спалили зображення Санта-Клауса.