Британські компанії звикли працювати в Євросоюзі

Компанії Великобританії активно готуються до можливих наслідків виходу країни з Європейського союзу.

Британський «Інститут директорів» провів велике дослідження про те, який вплив матиме вихід Сполученого Королівства на економіку країни і на британські компанії.

За даними дослідження, план перенесення діяльності до однієї з країн Євросоюзу розробили вже 16 відсотків всіх компаній Великобританії. Ще 13 відсотків британських фірм знаходяться на етапі розробки плану переїзду в іншу країну, якщо після Brexit справи підуть за негативним сценарієм.

Директор інституту Едвін Морган підкреслив, що «для невеликих фірм, які мають обмежені ресурси, роздуми про такі дорогі дії показують, наскільки небезпечна і непередбачувана ситуація».

Дані, які наведені в дослідженні підтверджуються діяльністю агентств в країнах Євросоюзу. Урядове агентство Hub.Brussels займається залученням іноземних компаній в столицю Бельгії. За даними агентства, кількість компаній, які розширили або повністю перенесли свою діяльність з Британії в Брюссель, протягом двох років збільшилася в два рази.

Нагадаємо, виконавчий директор європейської авіакорпорації Airbus Том Ендерс заявив, що в разі «жорсткого» Brexit, компанія може вивести виробництво з Великобританії.

У Європейському парламенті запущений процес прийняття рішення про надання Великобританії після виходу з ЄС безвізового режиму.