ВООЗ: у Європі найвищий у світі рівень захворюваності та смертності від COVID

У Європі за останній тиждень спостерігалося найбільше зростання числа нових коронавірусних інфекцій та смертей. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Число нових випадків COVID-19 у 53 країнах Європи за останній тиждень збільшилося на 18%, і це вже четвертий тиждень поспіль.

У Європі кількість смертей, пов’язаних із вірусами, збільшилась на 14%. Це становить понад 1,6 мільйона нових випадків зараження та понад 21 000 нових смертей.

Сполучені Штати повідомили про найбільшу кількість нових випадків за останні сім днів – майже 513 000, хоча це на 12% менше, ніж на попередньому тижні, а також про більш ніж 11 600 смертельних випадків, що приблизно стільки ж, скільки і в попередній тиждень.

На другому місці Великобританія з більш ніж 330 000 нових випадків.

У Росії, яка за останні дні встановила серію щоденних національних рекордів, за останній тиждень зареєстровано майже чверть мільйона нових випадків.

Офіційні особи ВООЗ виявили низку факторів, що викликають проблеми з вірусами в Європі, які включають відносно низький рівень вакцинації в деяких країнах Східної Європи, таких як Україна, Румунія, Болгарія, Молдова та Грузія, які мають одні з найвищих рівнів інфікування на 100 000 осіб в останній тиждень.