Португалія продовжила надзвичайний стан

“Сьогодні парламент Португалії продовжив на 15 днів надзвичайний стан, введений через коронавірус. Рішення було прийнято після того, як експерти в області охорони здоров’я попередили, що ослаблення строгих карантинних заходів призведе до значного збільшення захворюваності коронавірусною інфекцією”, – повідомляє Nova TV.

Надзвичайний стан дозволяє уряду вводити надзвичайні заходи, такі, як комендантська година, якщо він вважає це за необхідне, хоча загальна тенденція в Португалії полягає в ослабленні карантину, введеного в січні, для стримування поширення коронавіруса.

Влада Португалії почали скасування деяких обмежень, введених коронавірусом в минулому місяці, і відкрила кілька шкіл, ресторанів і кафе під відкритим небом, музеїв і перукарень. Люди збираються на відкритому повітрі, щоб насолодитися теплою весняною погодою, зустрітися з друзями і сім’єю, а також піти в ресторан або кафе, провівши більше двох місяців на домашньому карантині. У разі затвердження третій етап урядового плану пом’якшення наслідків вступить в силу 19 квітня і дозволить відкрити кінотеатри, торгові центри і закриті ресторани за умови вжиття заходів щодо зниження ризику зараження коронавірусом.

З початку пандемії в Португалії зареєстровано 828 857 випадків зараження коронавірусом і 16 931 смертельний результат.