Саакашвілі, перебуваючи у військовому шпиталі, погодився знову приймати ліки

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, який зараз перебуває у військовому шпиталі міста Горі, припинив саботаж лікування та знову погодився приймати ліки. Про це сьогодні розповів його адвокат Дмитро Садзаглішвілі.

“Напередодні Саакашвілі заявив, що припиняє лікування”, – повідомляє Deutsche Welle.

Він повідомив у Facebook, що прийняв це рішення на знак протесту проти «дисциплінарних заходів», які, за його словами, були застосовані до нього в лікарні.

Крім того, були обмежені відвідування колишнього президента і його позбавили телевізора, до якого він раніше мав доступ. Навіть його матері і його особистому лікарю, у яких є регламентоване право на відвідування, було відмовлено в доступі до нього.

“Влада Грузії, зі свого боку, заперечує введення санкцій щодо Саакашвілі”, – повідомляє російське інформаційне агентство “Інтерфакс”. У той же час адміністрація в’язниці Грузії повідомляє, що проти нього порушено дисциплінарне провадження за пошкодження кардіомонітора в його лікарняній палаті.

Нагадуємо, що 1 жовтня Саакашвілі оголосив голодування на знак протесту проти затримання.

Лікарі з ради при Уповноваженому з прав людини Грузії Ніно Ломджарія, які стежать за його здоров’ям, заявили, що в результаті голодування у політика розвинулося «одне з найсерйозніших ускладнень – судоми, викликані енцефалопатією Верніке».

У зв’язку з важким станом його перевели з тюремного госпіталю у військовий госпіталь в Горі.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що не скористається своїми повноваженнями для помилування Саакашвілі.