ООН: Коронавірус погіршив ситуацію в світі – кожна десята людина голодує

Пандемія коронавіруса збільшила кількість голодуючих у світі, і в даний час кожна десята людина на нашій планеті голодує, попереджають п’ять організацій ООН.

Вони беруть участь в підготовці Всесвітнього продовольчого звіту, в тому числі Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) і Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). Висновок полягає в тому, що коронавірус швидко змінив життя багатьох людей на Землі, тому що вони втратили роботу і в той же час зросли ціни, особливо на елементарні засоби для існування.

«Якщо це не сигнал тривоги, я не знаю, що це. У порівнянні з останнім звітом, у нас зараз ще 161 мільйон голодуючих. Якщо голод не є проблемою номер один в світі, то я не знаю, що це таке », – сказав Девід Біслі, директор Всесвітньої продовольчої програми.

Як повідомляє Guardian, більшість тих, хто недоїдає проживає в Африці, де спостерігається найбільша кількість голодуючих, за якою слідують Азія, Латинська Америка і Карибський басейн.

Домінік Циллер з Фонду Організації Об’єднаних Націй для допомоги і робіт говорить, що «багато людей живуть так, як ніби завтрашнього дня не буде», і вказує, що це руйнує основи життя і призводить до голоду і недоїдання.

«Це повинно припинитися», – сказав Циллер.

У минулому році майже кожен третій житель планети не мав безпечного доступу до достатньої кількості продуктів харчування, і серед них є мільйони дітей, що говорить про те, що справи йдуть у неправильному напрямку, попереджають автори звіту.

«Я пишаюся тим, що можу запускати ракети з космічними туристами на Місяць, але в той же час на Землі діти голодують кожен день», – сказав Бізлі.

Організація Об’єднаних Націй закликала політиків допомогти бідним країнам пом’якшити наслідки пандемії.

«Нам необхідно разом працювати над продовольчої системою і її перетворенням. Нікого не можна ігнорувати», – сказала Зузана Якоб із Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Протягом десятиліть у всьому світі неухильно знижується рівень голоду, але з 2015 року число голодуючих знову почала зростати. Організація Об’єднаних Націй раніше ставила перед собою мету покінчити з голодом у світі до 2030 року, але в нинішніх обставинах, особливо через пандемію, цю мету буде важко досягти.