«Демократичне цунамі» заблокувало головну дорогу Іспанія-Франція

Сьогодні, на наступний день після недільних парламентських виборів в Іспанії, каталонські прихильники незалежності заблокували прикордонний пункт на шосе AP-7, яке з’єднує Іспанію з Францією, перекривши рух в обох напрямках.
За словами представника каталонської поліції, близько 500 осіб перекрили автомобільний рух з Франції на південь Іспанії на прикордонному пункті Ла-Жонкера.
Каталонські активісти називають свій протест «Демократичним цунамі», бажаючи таким чином підкреслити руйнівну силу свого руху.
Активісти цього руху, яке організовує масові акції протесту, в тому числі в аеропорту Барселони минулого місяця, взяли на себе відповідальність за цю акцію протесту.
Напередодні вони закликали людей допомогти заблокувати прикордонний пункт, заявивши в Твіттері, що їх мета полягає в тому, щоб переконати міжнародне співтовариство «змусити іспанську державу зрозуміти, що єдиний спосіб вирішення конфлікту – це почати переговори».
Активісти руху, які стверджують, що виступають за мирну громадянську непокору, заявили минулого тижня, що з понеділка вони організовують триденну акцію протесту, яка стане «наймасштабнішою».